Όλοι τις συζητάνε, αλλά κανείς ακόμα δεν τις έχει δει. Εκτός, βέβαια, από το κοινό του ERTFLIX, που θα τις δει πρώτο!

Αποκλειστικά στο ERTFLIX, τις επόμενες τρεις Κυριακές του Σεπτεμβρίου (12, 19 και 26), οι φίλοι της μυθοπλασίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή, πριν μεταδοθούν από την ΕΡΤ1, τα πρώτα επεισόδια από τις σειρές «Βαρδιάνος στα σπόρκα», «Καρτ ποστάλ», «Σε ξένα χέρια».

Τα επεισόδια-πρεμιέρες των τριών σειρών θα είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση τις συγκεκριμένες Κυριακές, και μόνο από τις 10:00 έως τις 24:00, ενώ μπαίνοντας στo ERTFLIX και στην κατηγορία «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ» μπορείτε να πάρετε από τώρα μια… γεύση βλέποντας τα trailer των νέων σειρών, που φέτος θα γίνουν η καλύτερη μας συντροφιά.

Οι Κυριακές του Σεπτεμβρίου είναι Κυριακές πρεμιέρας.

«Βαρδιάνος στα σπόρκα» (Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, 10:00-24:00)


Το ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, και μας μεταφέρει το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, στα μέσα του 19ου αιώνα. Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στην οθόνη ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, τη  νέα τηλεοπτική σεζόν.


Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία της 50χρονης Σκεύως. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος), ο οποίος έχει μπαρκάρει λοστρόμος προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του Ρηνιώ, είναι άρρωστος, η Σκεύω μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να τον σώσει.


Τους ήρωες του Παπαδιαμάντη ζωντανεύουν η Ρένια Λουιζίδου (Σκεύω), ο Γιώργος Σαββίδης (Σταύρος), η Τζένη Καζάκου (Ρηνιώ), ο Πέτρος Ξεκούκης (Στάθης Χερχέρης), ο Τάκης Βαμβακίδης (μπαρμπα-Νίκας) και πολλοί ακόμα ηθοποιοί.

Η τηλεοπτική πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 22:00, ενώ θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 22:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1